Name

Trijny Wilkes

About

Ik ben Trijny Wilkes-Hamming, en ik ben geboren in Uithuizen , zowat aan het Wad ! Ik leerde kleur en materiaal gebruik van mijn vader, hij was een bekende decorschilder in het Noorden.
In een korte basis cursus op de Minerva Academie leerde ik beter tekenen en schetsen.

In 1992/93 kreeg ik de ruimte om weer aan de slag te gaan met de kunst, wat vrij snel resulteerde in een expositie bij Jemi Bloemen in Amsterdam. Met leuk succes!
Daarna heb ik bij verschillende beeldende kunstenaars, o.a. bij Sunny Neeter en bij Edgar Jansen op de Stichting Amstelveens Kunst Belangen lessen en workshops gevolgd. Ook heb ik deelgenomen aan 2 zomercursussen op de WackersAcademie.

Mijn werk is een compromis tussen sfeer, figuratie en non-figuratie. Mijn inspiratiebronnen zijn elementen uit de natuur, deels uit mijn herinneringen aan de Wadden en het Groninger Hogeland, deels van ter plekke gemaakte schetsen en foto’s. Ook de vele vakanties in Noorwegen hebben mij ge-inspireerd om krachtige schilderijen te maken.In mijn atelier probeer ik het karakteristieke van het gebied op mijn eigen wijze weer te geven. En in de verschillende lagen verf, al dan niet vermengd met pasta’s en zand en natuurlijke materialen ontstaan er dan kleurrijke composities op de grens van figuratie en abstractie.

Sinds 2014 ben ik lid van de Kunstgroep Buitenveldert te Amsterdam. De groep exposeert regelmatig in Amsterdam e.o. en we zijn te vinden op kunstmarkten.
www.kunstgroepbuitenveldert.nl

Exhibitions

Overzicht alle werken at bibliotheek Buitenveldert, Willem van Weldammelaan 5, Amsterdam

juli en augustus

Kunstmarkt at Pure Markt, Amstelpark, Amsterdam

12 mei, 14 juli, 11 augustus, 8 september.

Kunstmarkt at Botanische tuin VU, van der Boechorststraat 8, Amsterdam

30 juni